lauantai 16. marraskuuta 2013

Devils Food Cake Kuppikakut






















Tässä vasta herkullinen suklaamuffinsi ohje!! Enkä edes vielä kokeillut kinuskin kanssa, mutta sen kyllä vielä teen. Kuorrutuskin ohjeessa houkutteli. Itse kun en oikein pidä siitä, että voin maku ( vaikka onkin hyvä maku) iskee kuorrutteessa läpi. Ja paljon lupaavalta ohje kyllä piti pintansa. Hyvää oli... ei, vaan HERKULLISTA!!!
Valitettavasti ohje ei ole omani vaan löysin sen Kakkukatrin sivuilta, joka oli kaiken etsinnän tehnyt. Häneltä löytyy tähän aivan loistavat vaihekuvatkin....

Tässä nyt todella huono kuva näistä, vaihdan jos vielä löydän paremman. Mutta olen varma, että maku korvaa ulkonäön tässä tapauksessa :P
Takavasemmalla on minimuffarit tällä ohjeella mutta ilman kuorrutusta. Takaoikealla on poikani ja tyttöystävänsä kanssa tekemät pätkismuffinsit (ne oli kans naminamit)

Toivottavasti ihastutte näihin yhtä paljon kuin minä. Herkullisia hetkiä!


MUFFINSIT 12 KPL:

0,75 dl Van Houten Kaakaota
0,5 dl kiehuvaa vettä
175 gr huoneenlämpöistä voita
1,25 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa


TÄYTE:

Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski tai jotain valmista kinuskikastiketta.


KUORRUTUS:

2,5 dl maitoa
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
225 gr voita
2,25 dl sokeria


Ja sit hommiin....
Siivilöi kaakaojauhe kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja jätä jäähtymään. Siivilöi toiseen kulhoon jauho ja lisää joukkoon sooda ja vaniljasokeria. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää maito kaakaoseokseen. Lisää kaakaoseosta ja jauhoseosta vuorotellen voi-sokerivaahtoon mutta älä sekoittele turhia.
Täytä taikinalla 2/3 muffinsivuuasta. Paista n 15.20 minsaa 175 asteessa. Tarkkaile kypsymistä etteivät paistu liikaa. Anna jäähtyä.

Jos teet kinuskitäytteellä, tee muffinseihin koloja, joihin pursotat kinuskia pienellä pursottimella.

Sekoita maito ja vehnäjauho kattilassa ja keittele keskilämmöllä sekoittaen kunnes sakenee. Anna sen sitten jäähtyä jääkaapissa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää maitoseos joukkoon vatkaten. Jatka vatkaamista n 3 minuuttia eli kunnes kuorrutus on oikein kuohkeaa ja kermamaista. Pursota haluamallasi tavalla muffinsien päälle ja koristele.  Eat and enjoy!!!


Ei kommentteja: