tiistai 10. huhtikuuta 2012

Cake Pops - Domino

Surffaillessa nämä osui kohdalle useampaan otteeseen. Mitä nämä oikein ovat? Niitä kun voi tehdä melkeinpä mistä vaan - kekseistä, mutakakusta, sokerikakusta, kakkupohjasta, suklaaruuduista... vaihtoehdot ovat loputtomia. Näitä voi laittaa tikkuun niinkuin tikkariksi, mutta itse havahduin näitä tekemään siinä vaiheessa etten enää ehtinyt tikkaritikkuja hankkimaan. Mutta meni ne näinkin : ) Ensi kerralla sitten.

Jostain luin jonkun käyttäneen hieman liikaa paistetun mutakakun näihin. Joku oli taas tehnyt taikinan jo parhaat päivänsä nähneet suklaaruuduista. Toiset teki erilaisista kekseitä ja käyttivät erimakuisia tuorejuustoja. Eikun kokeilemaan dominokekseillä.

Näiden tekeminen sopii mainiosti pienemmällekin lapselle : ) Meillä ainakin 2v tyttö kovasti oli mukana sekoittamassa ja koristelemassa :D


Taikina:
2 pötköä dominokeksejä
100 gr maustamatonta tuorejuustoa

Murenna keksit monitoimikoneessa tai pakastuspussissa kaulimen kanssa. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Tässä mietin miten appelsiinituorejuusto olisi sopinut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele sopivan kokoisia palloja. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Sulata suklaa vesihauteessa. Jos teet pelkkiä palloja, ota pallo hammastikkuun ja kastele suklaassa, koristele nonparelleilla. Ja säilytä jääkaapissa. Vinkkinä voin sanoa, että kannattaa pitää osa palloista jääkaapissa odottamassa, sillä kun ne pehmivät, ne tuuppaavat tippua hammastikusta.

Jos käytät tikkaritikkuja, luin että kannattaa tikun pää ensin kastella suklaassa ennenkuin laitat sen palloon. Näin se pitää pallon paremmin paikallaan. Kastele sen jälkeen pallo suklaassa ja koristele haluamasi tavalla.

Ei kommentteja: