lauantai 28. elokuuta 2010
Omena - Toscapiirakka
Omenasato alkaa olla kypsä, joten taas saa tehdä kaikenlaisia herkkuja omenasta. Tällä kertaa kokeilin omena-toscapiirakkaa ja maukasta tuli. Ohjeen löysin täältä ja hieman muuntelin sitä omaan makuun.
POHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 gr voisulaa
1 dl maitoa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
POHJAN PÄÄLLE:
omenoita
KUORRUTUS:
100 gr voita
0,5 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 gr mantelilastuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauhoseos sekä sulatettu voi ja maito. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Leikkaa viipaleiksi ja laita taikinan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tee sillä välin kuorrutus.
Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet joukkoon. Keitä hetki koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti