keskiviikko 18. elokuuta 2010

Briitan mustikkapiirakka



Setäni vaimo tarjosi meille tätä helposti ja nopeasti valmistuvaa piirakkaa. Tietysti ohje piti ottaa talteen. Kermaviili tekee pohjasta todella maukkaan. Taikina soveltuu hyvin tehtäväksi ilman vuokaakin.


POHJA:

150 gr pehmeää voita
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 prk kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja nypi ainekset yhteen. Ota vähän muruseosta sivuun pintaa varten. Lisää kermaviili lopputaikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpaperille. Levitä taikinaa pyöreäksi. Se leviää vielä paiston aikana vähän. Kaada mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa kunnes kullanruskean kypsä ( en seurannut kelloa :) )

Ei kommentteja: