Mustikkaa kun riittää ja mies jaksaa kerätä, tarvii löytää hyviä ohjeita. Tässä ihan perinteinen mutta aah niin maukas mustikkakukko:
Pohja:
200 gr voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
8 dl mustikoita
0,75 dl sokeria
Sekoita permeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot vaahtoon. Painele 2/3 taikinasta voideltuun ja ruisjauhottuun uunivuokaan. Kaada mustikat vuokaan. Lisää sokeri mustikoiden päälle. Painele lopputaikinasta kansi mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin tunti. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Sekoita permeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot vaahtoon. Painele 2/3 taikinasta voideltuun ja ruisjauhottuun uunivuokaan. Kaada mustikat vuokaan. Lisää sokeri mustikoiden päälle. Painele lopputaikinasta kansi mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin tunti. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti