maanantai 20. lokakuuta 2008

Juureksia halloumijuustolla uunissa













Mitä juureksia laittaa ja kuinka paljon, on oikeastaan oman maun mukaan. Nämä määrät tehtiin noin 6 hengelle. Hyvin voi tietysti tehdä ilman halloumijuustoakin, kuten kuvassa.

1 bataatti
1 sipuli
1 pala purjoa
6 perunaa
1 lanttu
5 porkkanaa

1 pkt halloumi juustoa

öljyä
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko juurekset uunivuokaan. Kaada vähä öljyä juuresten päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Paljon suolaa ei kannata laittaa, sillä halloumi juusto itsessään on hieman suolainen. Kypsennä juurekset noin 200 asteessa kunnes tuntuvat pehmeiltä. Voit käännellä niitä välillä, jotta paistuvat tasaisesti. Kun juurekset ovat viittä vaille valmiita, leikkaa halloumijuusto viipaleiksi juuresten päälle. Käytä vielä sen verran uunissa, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu. Valmista!

Ei kommentteja: