sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Suklaakakku

Suussa sulava suklaakakku, joka on kuohkea, sisältä hieman kosteahko.

200 gr tummaa suklaata
200 gr voita
2,5 dl tomusokeria
8 munaa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 dl mantelijauhoa

Voitele vuoka ja jauhota mantelijauheella. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Erottele valkuainen ja keltuainen ja lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksi kerralla hyvin vatkaten välissä. Lisää keltuaiset vuorotellen sulaan suklaan kanssa. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitelle. Sekoita kuivat aineet keskenään. Käännä valkuaisvaahto suklaataikinaan varovasti. Lisää jauhot. Paista 180 asteessa uunin keskiosassa noin tunti. Anna kakun jäähtyä vuuassa vartin verran ennenkuin kumoat sen. Koristele pinta tomusokerilla ennen tarjoilua. NAM!

Ei kommentteja: