maanantai 4. heinäkuuta 2016

Maailman paras pannari


Tämä ohje on vanha ja ties mistä lähtöisin. Moni käyttää tätä, toiset omin muutoksin. Olen itsekin tehnyt tätä aikasemmin mutta huomasin ettei minulla ole tätä täällä muistissa. Ja sinun löydettävissä :)

Tämä herkkupannari sopii paremmin arkeen, kun ei sisällä niin paljon rasvaa ja sokeria kuin se toinen ohje jota käytän.

Itse paistoin tämän leivinpaperin päällä, mutta jäin miettimään josko pohja olis rapeampi jos paistaisi pelkällä pellillä...? Kokeilemisen arvoinen. Kikka kolmosen kokeilin ensin laittaa pieniä voinokareita pellillä ja käyttää pelti uunissa sen aikaa, että voit sulavat. Ja vasta sitten kipata taikina pellille ja paistoon. Tämä teki sen, että reunat nousivat uunissa. Ja täytyy sanoa, että kyllä tämä oli oikea kukkula pannari.

Ja tässä vielä ohje:

25 gr voisulaa
4 dl maitoa
4 dl jauhoja
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
3 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta


Sulata ensin voi. Sekoita eka satsiin maitoon jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput 4 dl maitoa. Teija Sopasen mukaan näin ei jää paakkuja taikinaan. Lisää sen jälkeen kananmunat, suola, sokeri ja leivinjauhe. Ja viimeiseksi lorauta joukkoon voisula. Anna turvota puolisen tuntia.

Paista uunin keskiosassa 2 lämmössä puolisen tuntia. Ja sit herkuttele mieluisilla lisukkeilla. Meillä oli tällä kertaa mansikoita, mustikoita, mansikkahilloa ja kermaa. Ja kyllä maistui hyvälle... kesälle!Ei kommentteja: