sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Suklaakakku - Black Bomb ( munaton - maidoton )
















Ja taas... taas siellä leivontaryhmässä pyöri ihana ohje. Arrgghh.... Ja taas piti kokeilla. Sillä voiko näin simppeli, "rasvaton" ja munaton suklaakakku olla hyvä?

KYLLÄ!!! Se on. Siis ihan uskomatonta miten mehevä ja suklainen se oli. Huh huh! Kaikki kuivat aineet kulhoon ja kosteat perään. Ja voit tehdä vaikka suoraan paistovuokaa. Sekoittaminen riittää. Tunnissa sinulla on mielettömän herkullinen kakku kahvin kanssa. Mutta varoitan... voitko jäättää yhteen palaan vaikka onkin tuhti?

Tein tämän 20cm irtoreunavuokaan, jonka olin vuorannut leivinpaperilla. Päälle tein mokkapalakuorrutuksen, joten tämä on täysin maidotonkin. Toki suklaatakin voi sulattaa päälle, mutta tämä riitti mielestäni mainiosti. Vähä kermaa kylkeen niin... eiku kahvin keittoon.


POHJA:

4 dl vehnäjauhoja
2,25 dl sokeria
0,5 dl Van Houten kakaota
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa


1 rkl valkoviinietikkaa
0,75 dl öljyä
2,75 dl vettä


Sekoita kaikki kuivat aineet kulhoon tai vaikka suoraan paistovuokaan. Tee kolme koloa. Laita yhteen koloon etikka, toiseen uute jos sitä käytät ja kolmanteen öljy. Kaada lopuksi päälle vesi. Sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa 30-40 minsaa kunnes tikulla kokeiltaessa, tikkuun ei tartu taikinaa.


KUORRUTUS:

40 gr voita ( tai maidoton margariini )
2 rkl Van Houten kakaota
2,5 dl tomusokeria
vaniljasokeria
kahvia jokunen ruokalusikallinen

Sulata voi ja jäähdytä hieman. Lisää sokerit ja kakao. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutuksesta tulee sopivan juoksevaa mutta kuitenkin paksua. Itsellä tais mennä 2-3 rkl. Kaada kuorrutus vielä hieman lämpimän kakun päälle, jotta se leviää vielä tasaisesti. Sitten... vain kahvinkeittoon ja nauttimaan!




2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

ihanaa kuulla, että tää oli hyvää! ihmettelin yks päivä ohjetta joten kiva että kokeilit jo 😊

Helena kirjoitti...

Joo, ohje oli sen verran erikoinen että piti kokeilla ja kannatti, meillä tykättiin kovin.