maanantai 1. helmikuuta 2016

Caesar salaatti














Mä niiin rakastan tätä salaattia. Etenkin kanalla. Mutta en ole koskaan tehnyt sitä kotona itse. Vierastanut sitä kastikkeen tekoa. Hieman kun googletin, huomasin, että eihän se kastike ole hankala... kaikki aineet kippoon ja sekoitus ... valmis! No sehän sopii minulle, joten kaupasta tarvikkeita hankkimaan. Ja mikä parasta, tämän tekee siinä ajassa, kun kanat paistuvat.

Parmesan juuston ostin palana niin sain raastettua sopivia paloja. Ja tämä kastikemäärä riitti hyvin yhteen normikokoiseen jäävuorisalaattiin ja romainesalaatin määrään. 


Romaine salaattia
jäävuorisalaattia
valkosipulikrutonkeja
parmensaani juusto


KASTIKE:

1 kananmuna
1 tl (vajaa ) valkosipulitahnaa ( tai 1-2 valkosipulikynsi )
0,5 rkl Dijon sinappia
0,5 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 sardellia
2,3 dl öljyä
suola
mustapippuri

Laita kaikki ainekset paitsi öljy niin johonkin korkeahkoon astiaan. Sekoita tehosekoittimella samalla kun lisäät öljyn ohuena nauhana. Valmis! Kastike on valmis kun se on valkoista vaahtoa. Jos se tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä maidolla. Jääkaapissa se säilyy muutaman päivän... jos siis salaatti säilyy syömättä.





Ei kommentteja: