lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sitruunatahna eli lemon curd















Mä vaan niiiin rakastan sitruunatahnaa. Voin lusikoida sitä suoraan purkista :P Tässä ohje, jolla teen sitä. Kannattaa maistella välillä tarviiko sokeria määrää lisätä. Sitruunoiden kirpeydessäkin on eroja, joten maistele....


Sitruunatahna (n 3dl valmista tahnaa)

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
1 keltuainen
50gr voita

Pese sitruunat kunnolla. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita munat ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja vatkaa n 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho pois hauteesta ja lisää siihen lopuksi voi. Anna jäähtyä, jolloin seos jähmettyy.



Ei kommentteja: