maanantai 7. huhtikuuta 2014

Suklainen suklaakakku






















Sain kunnian tehdä ystäväni puolison syntymäpäiville suklaisen suklaakakun. Päädyttiin tähän aikaisemmin tekemääni kakkupohjaan. Silloin pohja sai täytteeksi mansikkamoussen. Tällä kertaa laitettiin vadelmahilloa ja mariannemoussea. Kuorrutus tehtiin alkuperäisen ohjeen mukaan, joka siis löytyy Wicked Sweet Kitchen - blogista.

Olen vierastanut voita kuorrutuksissa, sillä jännitän kuinka paljon voi siinä maistuu. Tässä täytteessä se ei maistu. Onneksi, sillä tämä kuorrutus oli aivan taivaallinen. Varmasti käytän toistekin. Sekä kuorrutuksena että täytteenä.


SUKLAAKAKKUPOHJA:

1 dl Van Houten kaakaota
2 dl muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 gr huoneenlämpöistä voita
vajaa 2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


KOSTUTUS

maitoa
vaniljasokeria


TÄYTE:

vadelmahilloa
1 prk kermaa
1 prk rahkaa
1 pss marianne crushia
sokeria tarvittaessa


KUORRUTUS

25 gr Van Houten Kaakaota
0,5 dl vettä
170 gr huoneenlämpöistä voita
35 gr tomusokeria
225 gr tummaa suklaata n. 45% kaakaopitoisuus


Kiehauta vesi, johon olet lisännyt kaakaon ja muscovadosokerin. Sekoita jauhot, leivinjauho ja sooda keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri mukaan. Lisää yksi kananmuna vatkaten, lisää heti perään ruokalusikallinen jauhoja. Lisää toinen muna ja pikkuhiljaa loput jauhoista. Lisää jäähtynyt kaakaoseos joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan - oma vuoka oli noin 20cm halkaisijaltaan - ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota moussea varten kerma. Jätä se aavistuksen löysäksi ettei se mene rakeiseksi, kun lisäät joukkoon rahkan ja marianne crushin ja sekoittelet sitä lisää. Tarkista tarviiko lisätä sokeria.

Kokoa niin, että laitat paistopinnan pohjaksi. Kostuta hieman vaniljamaidolla. Sipaise pohjan päälle vadelmahilloa ja päälle mariannemoussea. Välipohja, kostutus, hilloa ja mousse ja sitten viimeiseksi pohja kanneksi. Näin saat tasaisen päällisen kakkuun. Muista kostuttaa myös kansi alapuolelta. Näin päälipuoli ei ole kostea, kun kuorrutat sitä. Tämä kakku ei vaadi yhtä paljon kostutusta kuin normikakku, sillä pohja on aika mehevä.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen kaakao. Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja siivilöity tomusokeria vaaleaksi vaahdoksi. Tähän voi mennä jopa 5 minuuttia. Lisää jäähtynyt sulaa suklaa ohuena nauhana joukkoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasaista. Lisää lopuksi kaakaoseos ja vatkaa, kunnes kuorrute on tasaista ja kiiltävää. Kuorruta kakku. Jos pidät kakkua jääkaapissa ennen tarjoilua, ota se huoneenlämpöön reilusta ennen, jotta se ehtii lämmetä.

Voit myös tehdä kuorrutteen edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Siellä se kyllä kovettuu, mutta kun otat ajoissa huoneenlämpöön, voit sekoittaa sen taas tasaiseksi. Voit myös varovasti muutaman sekunnin kerralla lämmittää sitä mikrossa. Varo kuitenkin ettei se ala sulamaan liikaa. Kuorrutuksen pitää olla pehmeää ja kiiltävää, jotta voit sen levittää helposti.


Ei kommentteja: