perjantai 3. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka

Mitähän lehteä taas selailin, kun silmiini osui tämä ohje...? Kuulosti helpolta, hyvältä ja aineet sellaisilta, mitä yleensä on kotona. Kokeiluun meni ja olikin niin hyvää, että talteen pitää ottaa :) Tämä on kaiken lisäksi nopeatekoinen, että voi tehdä kun tulee yllätysvieraita.

Itse tein ensimmäisellä kerralla niin, että lisäsin hieman vadelmaa ja toisella kerralla laitoin vähän mansikkaa raparperin joukkoon.


raparperia
vadelmaa / mansikkaa jos haluaa
sokeria maun mukaan


TAIKINA:

1 kananmuna
2,5 dl sokeria
100 gr voisulaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


mantelilastuja
raesokeria

Huuhdo, kuori ja pilko raparperit. Voitele piirakkavuoka ja levitä raparperinpalat pohjalle. Lisää halutessa vadelmaa tai mansikkaa. Sirottele päälle sokeria. Itse laitoin puolisen desiä.
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon jäähdytetty voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina raparperien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175 asteessa noin puolisen tuntia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.


Ei kommentteja: