perjantai 14. marraskuuta 2008

Pavlova Marenkikakku











Katsoin ohjelman, missä Nigella teki tämmöisen kakun. Sanoi ettei ole kovin kaunis mutta maku on aivan ihana. Joten pakko oli kokeilla. Ja kyllä... maku oli PALJON parempi mitä ulkonäkö.

6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
2 tl perunajauhoa / maizenaa
1,5 tl omenaviinietikkaa

4 dl kermaa
5 passionhedelmää

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä, viimeisessä erässä myös jauho. Lisää lopuksi etikka. Piirrä leivinpaperille 24cm ympyrä. Nostele marenki ympärän sisälle niin että se on reunoilta hieman korkeampi. Paista 125 asteessa puolitoista tuntia. Sammuta sen jälkeen uuni, mutta jätä uuninluukki raolleen ja anna kakun jäähtyä.
Vatkaa kerma pehmeäksi ja nostele se kakun päälle. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus kerman päälle. Muitakin marjoja voi käyttää.

Nigella mainitsi, että kirpeät hedelmät/marjat ovat mainoita kun kakku itsessään on makea. Netissä oli muunmuuassa ohjeita, jossa oli käytetty lakkaa ja kinuskikastiketta, mansikkaa ja kiiviä tai vadelmia. Keltuaisista voi tehdä majoneesia, hollaidaisekastiketta tai suklaavaahtoa. Keltuaiset voi muuten pakastaa, jos ei heti ole niille käyttöä.

Ei kommentteja: