perjantai 11. syyskuuta 2015

Mustikkamuffinsit

















Näitä tein jo liki vuosi sitten ensimmäistä kertaa, kun tyttömme täytti 3v. Olin vallan unohtanut päivittää tämä ohje tänne. Parein korjata tämä nyt.

Ohjeen bongasin alunperin Annilta. Se on mitä mainioin ohje. Muffinseista tulee muhkeita ja meheviä ja mikä parasta, se on mitä helpoin ohje! Kokeile ihmeessä. Toki voi mustikoiden sijaan käyttää muuta marjaa tai vaikka suklaarouhetta tms. Ja kuuorruttaa kermalla, maustetulla kermalla tai tuorejuusto-kermaseoksella. Sokeria olen välillä vähän vähentänyt 0,5 - 1dl, onnistuu silloinkin.



Mutta tässä itse ohje 12 kappaleeseen...


100 gr voisulaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia2 kananmunaa
2-3 dl mustikoita


Sulata ensin voi ja anna jäähtyä. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtyneeseen voisulaan jogurtti ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet ja voiseos keskenään. Sekoita vain sen verran, että menevät sekaisin. Lisää jäiset - tai tuoreet - mustikat joukkoon nuolijalla. Jaa taikina 12 muffinsivuokaan. Itse tykkään käyttää muffinsipeltiä, jolloin muffinsit pysyvät muodossa ja kohovat ylöspäin. Paista uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia uunista riippuen.



2 kommenttia:

Ida Heko kirjoitti...

Hups, hyvin näyttävät onnistuvan ilman kananmunia myös! :D Kiireessäni jätin ja jännäsin kovasti odotellessani muffinseja uunista ulos. Paisto vei enemmän aikaa ja eivät kohonneet yhtä kauniisti kun viime kerralla kun tein prikulleen, mutta rakenne yllärikiva.
Paras muutamasta kokeilemastani mustikkamuffinireseptistä, kiitos että jaoit!

Helena kirjoitti...

Kiva kuulla että onnistui ilman kananmunia, joskus tarvii sellaista ohjetta. Kiitos kun palasit kertomaan. Tämä on myös yksi parhaista ohjeista mitä minä olen kokeillut.