torstai 20. marraskuuta 2014

Pitsakakku
Siis mikä?!?! Pitsa... kakku... enpä ole kuullutkaan ennen. Piti tutkailla ja lukea lisää ja kyllä... pitsasta oli tehty kakku. Tää oli kyllä kokeiltava. Tämä on sitten eka ikinä kun olen tehnyt, joten ihan testikakun kuvaa saatte. Mutta.. erikoisuudestaan huolimatta, oli kyllä hyvää. Muutaman niksi vinkin voin antaa minkä itse huomasin tuota tehdessä. Ja ehkä tätä useammin tekemällä saa vähän kauniimmankin.


Itse tutustuin näihin pitsakakkuihin näistä blogeista: SoGoodBlog sekä Pillsbury.
Viimeinen linkki sisältää itseasiassa oikein hyvät vaihekuvat.


Itse tein niin, että tein normi pitsataikinan durumjauhoista ( Käytin koko hiiva palan, eli tein kolminkertaisena. Loput pohjat syödään sitten leipänä. ) Kun olin kaulinnut taikinan, mallasin vuualla koon. Tässä huomasin paiston jälkeen, että kannattaa mallata hieman suurempia. Paiston aikana pohja menee hieman kasaan. Aina voi sitten leikata ylimääräistä pois. Toinen juttu oli, että kannattaa vaikka haarukalla vähän pistella pohja. Muuten siitä paistuu iso tasku uunissa ( nimimerkillä näin kävi minulle ensin ) Paista pohjia 200 asteessa n 10-15 minuuttia. Minulla oli tähän kolme pohjaa

Sitten keitin tomaattikastikkeen, pilkkosin kinkun ja meetvurstin pieniksi paloiksi. Unohtamatta juustoa...

Vuokana minulla oli normi irtoreunavuoka, halkaisijaltaan n 26cm. Pingotin
pohjalle leivinpaperia.

Sitten kaulin pitsataikinasta sopivan palan, jonka mallasin vuuan reunoille. Kuvassa näet tarvittavat palat.


Sen jälkeen laitoin pohjalle yhden paistetuista pitsapohjista. Täytin kastikkeella, kinkulla, meetvurstilla ja tietenkin juustolla. Tämän jälkeen laitoin taas pohjan, kastiketta, täytteitä ja juustoa. Ja vielä kerran. Jos jää koloja reunalle pohjan ja reunan väliin, täytin sen umpeen taikinalla. Lopuksi, kääntelin reunoilla olevaa taikinaa hieman päälle, siis vaan sentin parin verran. Paista 200 asteessa 20-30 minsaa. Anna hetken jäähtyä vuuassa ennenkuin irrotat sen tarjolle. Suosittelen kokeilemaan!


3 kommenttia:

rimasa kirjoitti...

pinterestin sivuilla törmäsin tähän "kakkuun" ja ajattelin tänään sen väsästä...kaipasin suomalaista versiota...joten tänne sinun vivuille tieni vei ensimmäisenä! Tänään kokeiluun :) Ihania juttuja sinulla....blogissa!

Helena kirjoitti...

Kerrohan mitä tykkäsit. Itselläni tämä oli aavistuksen liian kauan uunissa mutta silti herkullinen. Ja erilainen suolainen :)

rimasa kirjoitti...

Meillä pidettiin tosi paljon...mutta pieniä ongelmia tuli kun kokeilin ihan odoista jauhoista....mutta seuraavan kerran varman päälle ;) Mutta tosiaan nam, nam...hyvää oli =D