keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Mehevä ja pehmeä mustikkapiirakka













Yllätysvieraita tulossa!!! Mitäs tarjoisi kahvin kanssa?!?!?
Ainiin, mullahan oli tämä ohje korvan takana tallessa, joten nyt pääsin sitäkin kokeilemaan. Ja olipas hyvää. Perinteinen pehmeä mustikkapiirakka. Tarviiko sanoa enempää? Tämä toimii myös omanapiirakan pohjana myös oikein hyvin, testattu on.

Ohje on napattu Flora Vanilla vanhan ajan vaniljakastikepurkin kyljestä. Laitoin vähän vähemmän sokeria eikä se haitannut olleenkaan.
Pohjasta tuli mielestäni sen verran paksu kun tein sen 24cm vuokaan, että voi hyvin tehdä vaikka vähän isompaankin. Itse teen ensi kerralla 27cm vuokaani. 


POHJA:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 gr voita
1  dl kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunanmehua
2-3 dl mustikoita
1 rkl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää siihen sitten kermaviili. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää voi-kermaviiliseos munavaahtoon ja lisää sitruunanmehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun TAI leivinpaperilla vuorattuu vuokaan. Sekoita mustikat ja vehnäjauho keskenään. Kaada marjat taikinan päälle tasaisesti. Paista uunin keskiosassa 30-35 minuuttia. Älä paista liikaa ettei kuivu. Tarjoile tietenkin vaniljakastikkeen kera.



Ei kommentteja: