maanantai 11. elokuuta 2014

Mustikkapiirakka















Tätä ohjetta on muutamasti kyselty, joten nyt otan itseäni niskasta kiinni ja päivitän sen tänne. Olen tehnyt tällä ohjeella tätä piirakkaa jo useamman kerran, mutta... se kun häviää parempiin suihin ennenkuin muistan ottaa kuvaa. Tämäkin kuva on napattu kun oltiin piknikillä piirakan ym herkkujen kanssa.

Ohjeen löysin Pullahiireltä. Tää on vaan niin hyvä. Tänään tehtiin pikku tyttömme nimpparikahville tätä piirakkaa ja mustikan seuraksi laitoin vähän punaisia viinimarjoja. Hyvää sekin!

Tämä on nopea tehdä ja vähällä tiskilläkin pääsee ;) Kaiken voi tehdä yhteen ja samaan kulhoon. Pohja on kuiva mutta ei hätää, kaikki menee hyvin ja hyvää tulee. Mieskin ensin kovin epäili pohjataikinaa mutta kehui lopuksi piirakkaa.

Ai niin, tein tämän isooooon piirakkavuokaani joka on 27-28cm halkaisijaltaan ;) Alkuperäisessä ohjeessa tämä oli tehty 24cm vuokaan. Olen käyttänyt leivinpaperia vuuan pohjassa ja reunoilla. Näin ei tarvii voidella ja vuoka on siisti tiskata... jos sopii tarjoiluun että paperia näkyy :)




POHJA:

3 dl venhäjauhoja
1 dl tomusokeria
100 gr kylmää voita


TÄYTE:

2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä

mustikoita n 4 dl
2 rkl maissitärkkelystä


Sekoita pohjaa varten jauho ja tomusokeri. Lisää kylmä voi ja nypi joukkoon. Ota sivuun 1dl seosta. Levitä leivinpaperi vuuan pohjalle ja taita reunan yli. Kaada seos vuokaan ja painele se käsin pohjaan ja vähän reunoille.

Täytettä varten sekoita kaikki ainekset paitsi mustikat ja tärkkelys keskenään. Kaada seos pohjan päälle. Kaada mustikat kulhoon ja maissitärkkelys päälle. Sekoita hieman. Kaada mustikat lopuksi seoksen päälle ja ripottele sivuun laitettu pohjataikina päälle. Paista uunissa noin 40-45 minuuttia 175 asteessa. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja: