sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Quiche Lorraine - kinkkupiirakka

Pohja:

100 gr voita
2 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

200 gr hyvää kinkkua
150 gr maukasta juustoa (itse käytin punaleima emmentalia)
puolikas punainen paprika
persiljanippu
3 munaa
1,5 dl kermaa
mustapippuria maun mukaan


Nypi pehmeä voi ja jauho, johon on lisätty suola. Lisää lopuksi kylmä vesi. Vuoraa piirakkavuuan pohja ja reuna.

Suikaloi kinkku, paprika ja persilja. Raasta juusto joukkoon. Lisää munat ja kerma. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Paista n. 35 minsaa 200 asteessa.
Tarjoile sellaisenaan tai seuraavan salaatin kera:

jäävuorisalaattia
friseesalaattia
romainesalaattia
vuonankaali
suolapähkinöitä
maustettua öljyä

Ei kommentteja: